49 / 100

Ηλιακή Θέρμανση

Ηλιακή Θέρμανση

Ηλιακή θέρμανση χώρου, Θέρμανση απο τον ήλιο, Συστήματα ηλιακής θέρμανσης σπιτιού, θέρμανση με ηλιακή ενέργεια, ηλιοθερμικά συστήματα

ΕΥΚΟΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

H ΗΛΙΟΑΚΜΗ (MEGASUN) δίνει τη λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας με ηλιακούς συλλέκτες για θέρμανση χώρου και ζεστού νερού χρήσης με ένα δοχείο Buffer-1 με INOX εναλλάκτη ζεστού νερού χρήσης.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΧΩΡΟΥ

Τυπική Εγκατάσταση Δοχείου BUFFER-1 με INOX εναλλάκτη ζεστού νερού χρήσης για σύνδεση με λέβητα στερεών καυσίμων, λέβητα πετρελαίου/αερίου,
αντλία θερμότητας, σύστημα θέρμανσης υψηλών θερμοκρασιών (καλοριφέρ), σύστημα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών (ενδοδαπέδιο) και με ηλιακή υποβοήθηση

buffer scheme 1

Σε αυτό το κύκλωμα θέρμανσης τοποθετείται μία τρίοδη βάνα ανάμειξης με κινητήρα και ηλεκτρονική συσκευή για αντιστάθμιση της εξωτερικής θερμοκρασίας. Η βοηθητική πηγή ενέργειας (π.χ. λέβητας) ενεργοποιείται μόνο όταν δεν επαρκεί η παρεχόμενη ηλιακή ενέργεια. Το σύστημα αυτό είναι:

1. ΑΠΛΟ

Το σύστημα είναι απλό και λειτουργεί όπως ένα κεντρικό ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας.

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
Έχει μικρότερο κόστος συγκριτικά με άλλα πολύπλοκα συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης και ξεχωριστής διαχείρισης νερού χρήσης.

3. ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Σε έναν εύχρηστο οδηγό περιέχονται όλες οι πληροφορίες εγκατάστασης, χωρίς επιπλέον πολύπλοκους αυτοματισμούς.

4. ΑΝΕΣΗ
Παρέχει συνεχόμενη λειτουργία ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης 24 ώρες την ημέρα με μέγιστη εκμετάλλευση της δωρεάν ηλιακής ενέργειας.

5. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
Το νερό που καταναλώνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες δεν επιτρέπει στο δοχείο να υπερθερμανθεί. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, λόγω του ειδικού σχεδιασμού της δεξαμενής, η βαλβίδα υπερθέρμανσης δίνει τη λύση με τεχνητή κατανάλωση.

6. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ
Με την πολύ αποδοτική διαχείριση της δωρεάν και πράσινης ηλιακής ενέργειας, αποφεύγονται εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα CO2 και αερίων του θερμοκηπίου.

 

Ανάλογα με τη μηχανολογική μελέτη μπορεί να προταθεί ένας διαφορετικός συνδιασμός προϊόντων και υλικών.

Το σύστημα και όλα τα τμήματα που το αποτελούν μπορούν να παραδοθούν στον πελάτη συσκευασμένα.

  • Oι δεξαμενές είναι τοποθετημένες πάνω σε ξύλινη παλέτα και ασφαλισμένες με stretch film.
  • Ο/οι συλλέκτης/ες συσκευάζονται με 4 προστατευτικές πλαστικές γωνιές προσαρμοσμένες στο σχήμα του και σφίγγονται με πλαστικό ιμάντα περιμετρικά.
  • Το υδραυλικό κιτ, ο διαφορικός θερμοστάτης με τα αισθητήρια, το δοχείο διαστολής με τον σωλήνα σύνδεσης, το δοχείο με το αντιψυκτικό υγρό, καθώς και όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος (εκτός καλωδίων και σωλήνων) συσκευάζονται σε ένα χαρτοκιβώτιο.
megasun syskevasia all
Η τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού χρήσης (συλλέκτης, δοχείο
αποθήκευσης νερού, βάση στήριξης, σωληνώσεις, μπόϊλερ, δοχείο αδρανείας κλπ) επιδοτείται
από το πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ” του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.