Ηλιακοί Θερμοσίφωνες COMPACT

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Compact 160 & 200

Ενσωματωμένος Ηλιακός Θερμοσίφωνας Compact (Κόμπακτ)

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ COMPACT

Εξυπηρετικές διαστάσεις για εύκολη μεταφορά και τοποθέτηση

14 σημεία τεχνολογικής υπεροχής

compact 1 1Επειδή το COMPACT είναι φυσικής κυκλοφορίας, δεν απαιτεί θερμικά υγρά για την ανταλλαγή θερμότητας, παρέχοντας έτσι 15% γρηγορότερη απόδοση σε σύγκριση με τους κλασικούς ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το παραβολικό σχήμα του COMPACT δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιεί την άμεση & έμμεση ακτινοβολία επιτυγχάνοντας έτσι υψηλές θερμικές αποδόσεις.

Όταν ο ηλιακός θερμοσίφωνας έγινε είδος πρώτης ανάγκης, η ΗΛΙΟΑΚΜΗ δημιούργησε τον COMPACT σε τιμή προσιτή για όλους.

Το COMPACT δεν απαιτεί ακριβή εγκατάσταση, αφού μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα και να εγκατασταθεί στην ταράτσα, στη βεράντα ή στον κήπο. Η σύνδεσή του γίνεται εύκολα και γρήγορα ακόμα και από ένα ανειδίκευτο άτομο, καθ’ ότι έχει μια είσοδο και μια έξοδο ζεστού νερού.

compact 6

compact 5

compact 9

Επειδή πρόκειται για ένα ανοιχτό κύκλωμα, δεν χρειάζεται συμπλήρωση με θερμικά υγρά. Εάν τυχόν υπάρξει ανάγκη για έλεγχο ή επισκευή της δεξαμενής του COMPACT, μπορεί να γίνει αυτό και από ένα ανειδίκευτο άτομο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το προφίλ και να ξεσφίξετε 4 παξιμάδια που στερεώνουν τη δεξαμενή. Η ηλεκτρολογική σύνδεση πρέπει γίνει από αδειούχο ηλεκτρολόγο.

compact 2Η κλίση του COMPACT μεταβάλλεται και ρυθμίζεται ανάλογα με την εποχή του χρόνου και το γεωγραφικό μήκος κάθε χώρας, καθιστώντας το έτσι κατάλληλο για όλες τις εποχές και όλα τα κλίματα.

home 3Το COMPACT δεν επηρεάζεται από υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες ή από οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες επειδή είναι κατασκευασμένο από υλικά DUROSUN+UV που χρησιμοποιούνται σε σκάφη αναψυχής, παραβολικές δορυφορικές κεραίες, προφυλακτήρες αυτοκινήτων, πλαστικά κεραμίδια, εξωτερικά σκέπαστρα χώρων κ.τ.λ.

Το μεγάλο μέγεθος δεξαμενής και ο ομοιόμορφος σχεδιασμός του COMPACT αποκλείουν την πιθανότητα να παγώσει η συσκευή σε θερμοκρασίες ακόμα και στους -2º C (υπό το μηδέν).

2 models smΣύμφωνα με τον Γερμανικό κανονισμό DIN 4800-1-2-3-4-5, o υδροστατικός σχεδιασμός της δεξαμενής του COMPACT σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες απώλειες που παρουσιάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας δίνουν το πλεονέκτημα στην συσκευή να καταπονείται λιγότερο και να αυξάνεται έτσι η διάρκεια ζωής της.

Λόγω των μεγαλύτερων απωλειών που παρουσιάζει το COMPACT κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να προσαρμόζονται οι απαιτήσεις σας σε ζεστό νερό τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι τις 12μμ και τους χειμερινούς μήνες μέχρι τις 10μμ. Εάν το ζεστό νερό το πρωί και ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες δεν σας επαρκεί, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρική αντίσταση.

compact 4Το COMPACT μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και με συννεφιά, χάρη σε ένα βοηθητικό θερμαντικό στοιχείο (ηλεκτρική αντίσταση) που διαθέτει και το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί τις μέρες χωρίς ηλιοφάνεια. Για να γίνει η ηλεκτρολογική σύνδεση της συσκευής απαιτείται αδειούχος ηλεκτρολόγος.

Το COMPACT κατόπιν παραγγελίας προσφέρεται με έξτρα εναλλάκτη (σερπαντίνα) και μπορεί να συνδεθεί με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ).

home1Ο σχεδιασμός του COMPACT ταιριάζει σε κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κτιρίου. Το COMPACT μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και γρήγορα ακόμα και σε επικλινή στέγη (κεραμοσκεπή). Η δε ρυθμιζόμενη βάση του COMPACT προσφέρει πάντα την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση του προς τον ήλιο.

cubaΤο COMPACT μπορεί να καλύψει μικρές και μεγάλες ανάγκες κτιριακών συγκροτημάτων. Εγκαθίσταται σε μικρές κατοικίες αλλά και σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αθλητικά κέντρα, νοσοκομεία, μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, ενώ έχει τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι και 80%.

Το COMPACT κατασκευάζεται από την ΗΛΙΟΑΚΜΗ, που το έχει εξελίξει χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη επιστημονική και τεχνολογική τεχνογνωσία της εδώ και 40 χρόνια.

compact 7

compact 8

…όλα αυτά τα πλεονεκτήματα κάνουν το COMPACT να είναι η εξελιγμένη απάντηση στην τεχνολογία της ηλιακής ενέργειας.

Η τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού χρήσης (συλλέκτης, δοχείο
αποθήκευσης νερού, βάση στήριξης, σωληνώσεις, μπόϊλερ, δοχείο αδρανείας κλπ) επιδοτείται
από το πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ” του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ COMPACT 160 - 200

001
01 3

Τοποθετήστε το COMPACT με το τζάμι προς τα κάτω

02 3

Αφαιρέστε τις 4 οριζόντιες ξύλινες σανίδες.

03 2

Δημιουργήστε τα 2 τρίγωνα και τοποθετήστε τα ελάσματα “Χ” της βάσης στήριξης σφίγγοντας όλες τις βίδες και τα παξιμάδια.

04 2

Αφαιρέστε το πλαστικό καπάκι (1) και βιδώστε το μαστό (2) και τη βαλβίδα ασφαλείας (3). (Χρησιμοποιήστε τεφλόν για την στεγανοποίησή τους).

05 2

Συνδέστε την είσοδο κρύου και την έξοδο ζεστού (σπείρωμα αρσενικό 1/2”). Χρησιμοποιήστε πλαστικό σωλήνα Φ15Χ2.5mm πάχος. Τα ρακόρ που θα συνδέσετε τους σωλήνες με την συσκευή θα πρέπει να είναι 1/2” θηλυκά.
Ο πλαστικός σωλήνας που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντέχει τουλάχιστον στους 90°C και σε πίεση 10 BAR.
Μονώστε τους σωλήνες με κατάλληλο μονωτικό πάχους τουλάχιστον 6mm.

06 1

Σηκώστε σε όρθια θέση το ξυλοκιβώτιο, αφαιρέστε την συσκευή και τοποθετήστε την με προσανατολισμό τον Νότο για το βόρειο ημισφαίριο και τον Βορρά για το νότιο ημισφαίριο.

07 1

Συνδέστε τoυς μονωμένους σωλήνες στην έξοδο & είσοδο της συσκευής (σπείρωμα αρσενικό 1/2”) και οδηγήστε τους στο σημείο που θα συνδεθούν προκειμένου να έχετε ζεστό νερό στο χώρο που επιθυμείτε. Συμβουλευτείτε ή καλέστε υδραυλικό για τις σωστές συνδέσεις.
Όταν γεμίσετε για πρώτη φορά την συσκευή με κρύο νερό, η έξοδος του ζεστού νερού θα πρέπει να είναι ανοιχτή (ώστε να φύγει ο αέρας) μέχρι η συσκευή να γεμίσει πλήρως.
Στερεώστε με ασφάλεια τη συσκευή στο σημείο που θα τοποθετηθεί και βιδώστε τη (σημεία 1, 2, 3, 4, φωτογραφία 7) χρησιμοποιώντας ούπα και στριφώνια. Βεβαιωθείτε εάν το σημείο που θα τοποθετήσετε την συσκευή έχει την ανάλογη
στατική αντοχή και την κατάλληλη συγκράτηση έτσι ώστε να ανθίσταται η συσκευή σε ισχυρούς ανέμους και ακραία καιρικά φαινόμενα. (Συμβουλευτείτε τον μηχανικό σας)

08b
09 1

Για την ηλεκτρική σύνδεση της συσκευή θα πρέπει να αφαιρεθεί το πλαστικό καπάκι και η σύνδεση να γίνει υποχρεωτικά από αδειούχο ηλεκτρολόγο ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

08a
Για την καλύτερη απόδοση της συσκευής θα πρέπει τους καλοκαιρινούς μήνες (Απρίλιο – Σεπτέμβριο) τα κάθετα ελάσματα C να συνδέονται στις θέσεις 1Α & 1Β και για τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβριο – Μάρτιο) στις θέσεις 5Α & 5Β αντίστοιχα.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για ελλιπή ή ακατάλληλη τοποθέτηση της συσκευής, για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν εξ’ αιτίας αυτού στην συσκευή ή σε τρίτους. Σας συμβουλεύουμε να κάνετε ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ

10 1

21 Πλαστικό κάλυμμα
22 Ηλεκτρική Αντίσταση
22Α Υποδοχή θερμοστάτη
22Β Καπάκι αντίστασης
23 Βάση συνδετήρα γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος
24 Μεταλλικοί αγωγοί σύνδεσης της αντίστασης με τον θερμοστάτη
25 Ελαστική φλάντζα για στεγανοποίηση
26 Κεντρικό παξιμάδι
27 Παξιμάδια σύσφιξης
28 Ακροδέκτης γείωσης
29 Ακροδέκτης ηλεκτρικής αντίστασης
30 Αγωγός γείωσης
31 Αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος
32 Συνδετήρας γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος
33 Θερμοστάτης
34 Ρυθμιστής θερμοκρασίας
35 Θερμικός διακόπτης ασφαλείας
(ένδειξη ‘F’ ή ‘S’)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

11 1
12 1
13 1

1. Κλείστε την γενική παροχή ρεύματος.
2. Το καπάκι της ηλεκτρικής αντίστασης βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής. Ξεβιδώστε τις 4 βίδες και αφαιρέστε το καπάκι (21). 
3. Ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος από το εργοστάσιο στους 60° C. Μπορείτε να τον ρυθμίσετε στην θερμοκρασία που επιθυμείτε, χρησιμοποιώντας τον ρυθμιστή θερμοκρασίας (34) . Στην περίπτωση αυτή σας συμβουλεύουμε η θερμοκρασία που θα ρυθμίσετε να μην ξεπερνάει τους 75° C. 
4. Ελέγξτε τον θερμικό διακόπτη ασφαλείας (ένδειξη ‘F’ ή ‘S’) που βρίσκεται πάνω στον θερμοστάτη. Ο διακόπτης ασφαλείας έχει χρώμα κόκκινο και είναι σε λειτουργία όταν είναι πατημένος προς τα μέσα. 
5. Συνδέστε στον κροδέκτη 2 του θερμοστάτη τον ακροδέκτη ‘Ν’ του συνδετήρα γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος (μπλέ καλώδιο). Συνδέστε στον ακροδέκτη 3 του θερμοστάτη τον ακροδέκτη ‘L’ του συνδετήρα γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος (μαύρο καλώδιο) (δείτε σχέδιο). 
6. Ο αγωγός γείωσης είναι συνδεδεμένος από τον κατασκευαστή όπως φαίνεται στο σχέδιο.  Βεβαιωθείτε αν είναι καλά βιδωμένος. 
7. Περάστε το καλώδιο από την οπή του καπακιού (21) και συνδέστε τα καλώδια πάνω στον συνδετήρα γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος (κλέμα). Βιδώστε το καπάκι (21) πάνω στη δεξαμενή.

Προσοχή

  • Ο ακροδέκτης της γείωσης () στην κλέμα θα πρέπει να συνδεθεί με τον αγωγό γείωσης του κτιρίου. 
  • Το καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να συνδεθεί σε πίνακα με διακόπτη  του οποίου η απόσταση διαχωρισμού των επαφών πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 3 χιλ. 

8. Η στάνταρ ισχύς της ηλεκτρικής αντίστασης είναι 4000 W για τάση δικτύου 230 V. Κατόπιν παραγγελίας οι ηλεκτρικές αντιστάσεις προσφέρονται με ισχύ από 800 W έως 4000 W. Για τάση δικτύου 110 V η ηλεκτρική αντίσταση διατίθεται (κατόπιν παραγγελίας) με ισχύ από 800 W έως 2000 W.

Σημείωση
Οι ηλεκτρικές συνδέσεις πρέπει να γίνονται από αδειούχο ηλεκτρολόγο.  Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ηλεκτρικές συνδέσεις συμμορφώνονται με τους ηλεκτρικούς κανονισμούς που ισχύουν στην περιοχή σας και στο κτίριό σας. Μην ανοίγετε την ηλεκτρική αντίσταση εάν η δεξαμενή είναι άδεια. 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗ

14

Όλες οι συσκευές 100, 125, 160 & 200 μπορούν να παραδοθούν, κατόπιν παραγγελίας, με ενσωματωμένο εναλλάκτη πάνω στην αντίσταση.

Ο εναλλάκτης μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης για μεγαλύτερη οικονομία.

Οι οδηγίες ηλεκτρικής σύνδεσης είναι ίδιες με αυτές που αναφέρονται για την ηλεκτρική αντίσταση χωρίς εναλλάκτη.

Διεθνής Αναγνώριση

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

megasun award